Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Rondvraag en Mededelingen

woensdag 24 januari 2024

18:45 - 19:45
Locatie

SH - Raadzaal

Voorzitter
A. Marcouch
Toelichting

Dit is de definitieve lijst met mondelinge vragen.
Voorafgaand aan dit vragenuurtje wordt als eerste ingesproken door de heer Kampen namens de omwonenden van de kruising Klarendalseweg / Vijverlaan / Geert Grotestraat over ‘overlast door niet in gebruik zijnde bushokjes in Klarendal’.
Als tweede wordt ingesproken door de heer Kwakkelstein (namens de bewoners van de Onderlangs en het NH Hotel) over ‘Betrek inwoners en NH Hotel vooraf en serieus bij plannen voor Onderlangs’.

Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1

  Inwoners in de omgeving van de Rotterdamsingel in de wijk Elderveld hebben afgelopen maanden meerdere keren geen water gehad. Dat duurde van enkele uren tot bijna een dag. De verwachtte oorzaak is poreuze of oude waterleidingen. Elke keer als er een reparatie wordt verricht, knapt de leiding elders in de wijk kapot. De druk op de leiding lijkt te hoog en dat blijkt ook uit een aftapkraan waar continu schoon drinkwater in de put wordt gespoten, een noodmaatregel die we natuurlijk liever niet zien.
  Er is zelf tijdelijk een tappunt geweest waar bewoners bij langere tijd zonder water toch water konden halen. Bewoners in deze straten laten weten dat het wachten is op de volgende leidingbreuk.
  De fractie CDA heeft daarom de volgende vragen:
  1. Kent het college dit probleem en is het college daarvoor verantwoordelijk?
  2. Wat kan het college doen om deze problemen voor onze inwoners te voorkomen?
  3. Is het college bereid om met Vitens in gesprek te gaan om dit probleem op te lossen?

 2. 2

  In berichtgeving van 18 januari van Controle Alt Delete wordt een incident van etnisch profileren door Politie Arnhem aangekaart[1]. Er zou een onterechte boete zijn uitgeschreven, een onterechte aanhouding zijn gedaan, de politieagent zou hebben gescholden, er zouden handboeien zijn gebruikt terwijl dit niet noodzakelijk was. Een telefoon waarmee gefilmd werd zou zijn afgepakt en de SD-kaart van de dashcam zou zijn verwijderd. De rechter stelde de man in kwestie in het gelijk. De politie heeft aangegeven dat er geen disciplinair, oriënterend of ander onderzoek heeft gespeeld en er dus ook geen maatregel is genomen. De reden daarvoor is dat de klacht te laat is ingediend. De politie geeft verder aan dat er geen aanleiding is om deze casus te heropenen. Daarover heeft de ChristenUnie de volgende vragen:


  1. Is het college op de hoogte van deze casus?
  2. Heeft het college een overzicht van incidenten en klachten van etnisch profileren en andere wijzen van racisme en discriminatie? Kan het college deze informatie met de raad delen?
  3. Is het college bereid om met de politie in gesprek te gaan en erop aan te dringen om deze casus alsnog te onderzoeken? En de raad te informeren over de uitkomsten van dit gesprek?


  [1] Etnisch profileren in Arnhem (controlealtdelete.nl)