Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Rondvraag en Mededelingen

woensdag 18 januari 2023

20:30 - 21:30
Locatie

SH - Raadzaal

Voorzitter
K. Koorn
Toelichting

Voor het vragenuurtje van 18 januari is één mondelinge vraag ingediend. Dit betekent dat het vragenuurtje naar verwachting korter zal duren dan 60 minuten. Als dat het geval is, dan zal de raadsvergadering direct daarna al beginnen. Dus het mag worden verwacht dat de raadsvergadering eerder dan 21.30 uur zal beginnen.

Agendapunten

 1. 1

  Afgelopen 24 december berichte de Gelderlander dat het ‘parkeerboetes regent’ voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK). GPK-houders die van buiten de gemeente Arnhem komen kregen boetes via de door onze gemeente ingezette scanauto’s. Een aangenomen motie van D66 en PvdD (21M20) riep eerder al op eerst een oplossing te vinden voor dit probleem voordat het uitdelen van boetes op basis van handhaving door scanauto’s werd gestart. In de raadsbrief over dit onderwerp van 6 juli 2021 geeft het college terecht aan dat informatievoorziening voor GPK-houders buiten Arnhem heel belangrijk is.

  1. Is het college het met D66 en de PvdD eens dat de gemeente ook een verantwoordelijkheid heeft om Arnhem voor iedereen, ook bezoekers, zo toegankelijk mogelijk te maken en te houden en is het college van mening dat aan haar eigen voornemens om deze doelgroep te informeren voldoende is voldaan?
  2. Het registreren van een kenteken bij de gemeente Arnhem wordt door sommigen als veel gedoe ervaren. Hoe gaat het college ervoor zorgen dat gebruikers van een GPK geen drempels ervaren (dan wel door angst voor boetes, dan wel door gedoe door het koppelen van het kenteken) om met de auto Arnhem te bezoeken?
  3. Het college gaf anderhalf jaar geleden aan dat een permanente oplossing in de vorm van een landelijke database voor de kentekens van GPK-houders naar verwachting over anderhalf jaar gereed zou zijn. Is het college het met D66 en de PvdD eens dat de (zo door het college genoemde) ‘tijdelijke aanpak’ die nu gebruikt wordt voor onnodig veel gedoe zorgt voor GPK-houders en hoelang blijft de gemeente deze aanpak naar verwachting nog gebruiken?

  Toezeggingen

  Titel
  Parkeerboetes voor mensen met gehandicaptenparkeerkaart door inzet scanauto’s
  Parkeerboetes voor mensen met gehandicaptenparkeerkaart door inzet scanauto’s